250 gram makama
250 gram jambon
1 domates
200 gram emmental peyniri,
200 gram bezelye (ayıklanmış)
1 soğan
zeytinyağı
bir demet iri yapraklı frenk fesleğeni
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
1) Bir tencereye bir litre su koyun. Soyulmuş bütün soğanı, 1 çorbakaşığı zeytinyağını ve yüklüce bir tutam tuz koyun, kaynatın.
2) Su kaynarken, içine bezelyeleri atıp 15
3) Emmental peyniriyle jambonu küçük parçalar halinde doğrayın. Hepsini bir kaba koyun, bezelyeleri, tuz, karabiber ve 2 çorbakaşığı zeytinyağını ekleyin.
4) Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Diriliğini tam kaybetmeden ateşten
5) Bezelyeli, peynirli, jambonlu karışımı da ilave edin. Karıştırıp iyice yıkayın ve ellerinizle parçaladığınız fesleğen yapraklarını ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder