BEZELYELİ MAKARNA SALATASI

MALZEMESİ 4 kişilik
250 gram makama
250 gram
jambon
1
domates
200 gram emmental
peyniri,
200 gram
bezelye (ayıklanmış)
1
soğan
zeytinyağı
bir demet iri yapraklı frenk fesleğeni
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
1) Bir tencereye bir litre su
koyun. Soyulmuş bütün soğanı, 1 çorbakaşığı zeytinyağını ve yüklüce bir tutam tuz koyun, kaynatın.
2) Su kaynarken, içine
bezelyeleri atıp 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra soğanı çıkarın ve bezelyeleri bir süzgece koyup soğutun.
3) Emmental
peyniriyle jambonu küçük parçalar halinde doğrayın. Hepsini bir kaba koyun, bezelyeleri, tuz, karabiber ve 2 çorbakaşığı zeytinyağını ekleyin.
4) Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Diriliğini tam kaybetmeden ateşten indirip süzün. Birkaç saniye kadar soğuk sudan geçirin, yeniden süzüp, makarnayı beyaz cam bir servis kasesine boşaltın. Biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış
domatesi koyun.
5) Bezelyeli,
peynirli, jambonlu karışımı da ilave edin. Karıştırıp iyice yıkayın ve ellerinizle parçaladığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. Yeniden karıştırıp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder