Cevizli ve Semizotlu Makarna Salatası

500 g Nuh’un Ankara Dirsek
1 demet
semizotu
1 su bardağı iri kıyılmış
ceviz
1 su bardağı haşlanmış
mısır
250 g Hellim
peyniri
250 g
kiraz domates
2 – 3 diş dövülmüş
sarımsak
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi sosu
Tuz

Paketteki pişme önerisine uygun hazırlanan dirsek makarna derin bir salata kâsesine alınır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırılarak soğuması beklenir. Daha sonra üzerine temizlenip doğranan
semizotu, haşlanmış mısır, ceviz, dövülmüş sarımsak, dörde bölünmüş kiraz domatesler, kalan zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Hellim peyniri küp şeklinde doğranarak ızgarada kızartılır. Servis tabağına alınan salatanın üzerine kızaran hellim peynirleri alınır ve üzerine arzu edilen miktarda nar ekşisi gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder