250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri parçalar halinde kesilmiş)
1 iri soğan (yaklaşık 250 g; boylamasına 2'ye kesilip her parça 4'e bölünmüş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 Çorba kaşığı sirke
3 havuç
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, her biri verevine yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş)
250 g makarna
1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Tavuk suyunun 3/4'ünü yağsız bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın. Isınınca mantarlar, soğan parçaları ve tuzun yarısını ekleyip, bir taşım kaynatın. Kaynayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, sebze karışımını 5 dakika pişirin. Sonra tavanın üstünü açıp, sürekli karıştırarak, tavuk suyu bütünüyle buharlaşıncaya kadar pişirmeyi sürdürün. Zeytinyağının 1 çorba kaşığını katıp, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktarın. Tavayı
Büyük bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak birtaşım kaynatın. Su ısınırken, her havucun ucunu verevine kesip atıp; sonra bütün havuçları verevine dilimleyin.
Tenceredeki su kaynayınca limon suyunun 1 çorba kaşığı, kalan tuzun yarısı ve havuçları katıp, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) haşlayın. Kuşkonmaz parçalarını ekleyip, 30 saniye daha kaynattıktan sonra, delikli kepçeyle sebzeleri bir süzgece çıkarın (haşlama suyunu kaynatmayı sürdürün). Sonra so-'ğuk su altında diriltip.sularını
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder