2 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 patlıcan (yaklaşık 175 g, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
250 g ıspanaklı makarna
1 iri ve olgun domates (yaklaşık 250 g)
1 kabak (yaklaşık 125 g; boylamasına 2'ye kesildikten sonra, her parça 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğranmış)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
60 g peynir (tercihen keçi peyniri)
4 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 çorba kaşığı süt
Önce fırınınızın ızgarasını yakın.
Küçük bir kâsede zeytinyağının 1 çorba kaşığını limon suyunun 1 çorba kaşığıyla karıştırıp, bu karışımı hamur fırçasıyla patlıcan dilimlerinin her iki yüzüne sürün. Sonra patlıcan dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırın ızgarasının altına sürerek bir yüzlerini hafifçe kahverengileşene kadar (yaklaşık 3 - 4 dakika) ızgara edin. Sonra ikinci yüzlerini çevirip,
Bir tencereye 3 l. (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzun bir tatlı kaşığını ve makarnaları ekleyip, yumuşayıncaya (ama bütün diriliklerini yitirmemelidirler) kadar (10-12 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın ve
Domateslerin birini üst bölümü alta gelecek biçimde kesme tahtasına yerleştirin. Küçük
Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını
Sosu hazırlamak için peynir, yoğurt, süt ve karabiberi blendır kabına koyup, püre haline gelinceye kadar (arada en az bir kez blendırı durdurup, kabın çeperlerine yapışanları kazıyarak içine atın) karıştırın. Buzdolabındaki kâseyi alıp, sosu salatanın üstüne boşaltarak, iyice karıştırın. Salatayı buzdolabında birkaç dakika daha beklettikten sonra, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder